Ferie & fysisk velvære med Jesper Panorama
Uge 23, den 30. maj - 6. juni 2025

Sivota - det græske Caribien

TV-kok og deltager i "fem fede kokke", Jesper Panorama Pedersen, tager dig med på en fantastisk rejse til smukke Sivota, hvor ferien forenes med fysisk aktivitet, oplevelser og fællesskab. Jesper ønsker at inspirere dig til, hvordan du med små ændringer i hverdagen kan øge din livskvalitet, og hvad er bedre end at starte de nye vaner på ferien og i fællesskab med andre?

Alle kan være med uanset ambition og fysik.

JESPER PANORAMA PEDERSEN

TV-kok på Go' Morgen Danmark, Jesper Panorama Pedersen, deltog i seneste sæson af TV2-succesen "Fem fede kokke", hvor han var igennem en stor livsstilsændring. Her tabte han sig over 35 kg og fik en helt anden livstilgang. Mest overraskende for ham har det været, hvor lidt der egentligt skulle til for at opnå mærkbare resultater. Derfor ønsker han nu at dele sine erfaringer og inspirere og motivere andre til at ændre små vaner i hverdagen, som kan gøre en verden til forskel for livskvaliteten. 

Det handler ikke nødvendigvis om et vægttab. Det kan også være hverdagsvaner og rutiner, du ønsker at ændre, og her er Jespers filosofi, at det er langt lettere at kickstarte de gode vaner i et fællesskab og i andre omgivelser end de sædvanlige. 

Til daglig driver Jesper, Panorama Mad & Vin i Silkeborg med sin hustru, Camilla. De mærker begge en tydelig ændring i dagligdagen, hvor Jesper takket være sit vægttab er smertefri og generelt gladere og har langt mere overskud end tidligere. 

KONCEPTET OG PROGRAMMET

Der er ikke tale om hverken fitness-ferie eller vægttabs-camp, men derimod en inspirerende tur, hvor du i fællesskab med andre får dig rørt dagligt og får mulighed for at kickstarte nogle gode og overskuelige motionsvaner, som er realistiske at fortsætte, når ferien er slut.

Alle kan være med. For nogle kan udgangspunktet være et ønske om at påbegynde et vægttab, mens det for andre blot kan være ønsket om at blive lidt sundere i hverdagen eller at være med i et hyggeligt gå-fællesskab på ferien.  

Gåture og aktiviteter vil være på et niveau, hvor alle kan være med, bare du har lyst og energi til at gå mindst 4-5 km. dagligt. Du kan se frem til en uge med både sved på panden og ømme lattermuskler. 

"Det var altafgørende, at jeg startede mit forløb i et fællesskab med fire kokke-kollegaer. Derfor håber jeg også, at der på tværs af de medrejsende vil opstå fællesskaber og initiativer, hvor man måske efterfølgende mødes hjemme i Danmark til fælles gåture, eller holder hinanden ajour med opnåede kilometer eller tips til nye ruter. Det motiverer at vide, at man ikke er alene, og så gør det det bare en verden til forskel, når du ved, at der er nogen, der hepper på dig". 

"De små, daglige gåture blev for mig startskuddet til den store forvandling. En travl hverdag præget af rutiner, blokerer ofte for det gode initiativ, og derfor er mit mål med turen, at motivere deltagerne til at starte de gode gå- og motionsvaner på ferien, hvor hverdagen er sat på pause".

"Når man går lange ture på ferien, kommer man også lidt bag facaden og oplever, hvordan de lokale bor og ser ting, som man ellers ikke oplever på charterferien, og så kommer man ovenikøbet hjem fra ferien uden dårlig samvittighed over overflødige feriekilo. Det er ren win-win i mine øjne". 

   

Ugens program vil bl.a. indeholde

Velkomstmøde
Århus Charters danske rejseledere byder dig velkommen til Sivota og giver dig de bedste tips til området. Der vil være masser af tid på egen hånd i løbet af turen til at opleve området eller måske deltage i nogle af de udflugter, som kan tilkøbes. 

Foredrag v. Jesper Panorama Pedersen
Jesper fortæller historien om sin livsstilsforvandling og giver dig inspiration til, hvordan små ændringer i dine vaner og rutiner kan ændre din hverdag og din livsglæde.  Der vil være mulighed for at sætte egne mål, og du vælger selv, om du vil dele dine mål med gruppen eller holde dem for dig selv. 

Daglige guidede gåture
Jesper og Camilla ønsker at skabe et feriefællesskab, hvor alle snører skoene og kommer med på en daglig gåtur ud fra devisen om, at du sagtens kan nyde feriens fristelser, når bare du får dig rørt. Samtidig er målet, at gåturene bliver så vanedannende, at du fortsætter, når du kommer hjem. Gåturene vil typisk ligge på 4-10 km. med mulighed for at vende om, hvis distancen en dag er for lang.

Daglig yoga-inspireret udstrækning
Hver dag vil der være yoga-inspireret udstrækning, enten efter gåturen eller efter den fysiske aktivitet. Her får du bl.a. inspiration til øvelser, som er lette at tage med hjem og udføre i dagligdagen. 

Vandretur til ruinbyen Vrachonas
I bjergene over Sivota ligger den gamle ruinby Vrachonas. Gåturen fra hotellet og retur er på ca. 18 km. og kræver en fornuftig form og gode sko og måske en lille portion vilje, da der vandres i kuperet terræn. Det er naturligvis frivilligt, om man ønsker at deltage i denne vandring. 

Daglig fysisk aktivitet
Udover gåtur og udstrækning, vil der de fleste dage være tilbud om en fysisk fællesaktivitet, der skal styrke såvel krop som lattermuskler. Vores dansktalende instruktør bringer motionsglæde ind i turen med alt fra kondibingo til fornøjelses-fitness og zumba. Det vigtigste er, at du har det sjovt, får dig rørt. Jesper Panorama danser naturligvis for i zumba og garanterer på forhånd, at det bliver mere sjovt, end det bliver kønt. 

Udflugt til Parga med fælles middag
Vi tager på fælles bustur til den billedskønne havneby, Parga, som ligger knap 30 km. fra Sivota. Her aflægger vi et besøg på det lille, autentiske olivenoliemuseum, Paragaea, som ligger i centrum af Pargas skæve gader og farverige huse. Der er endvidere mulighed for lidt højdetræning med en gåtur op til borgruinen på toppen af byen, hvorfra der er en enestående udsigt over byen og Det Ioniske Øhav. Afslutningsvis vil vi nyde en fællesmiddag på en af byens gode restauranter, inden turen igen går tilbage til Sivota.

     

Udover ovenstående inkluderer turen også:

Goodiebag (værdi kr. 600,-)
For at du kan tage de gode vaner med hjem efter ferien, tilbydes der i løbet af ugen aktiviteter, hvor der trænes med bl.a. elastik og kettlebell. Du får en lækker goodiebag med hjem bestående af strandtaske med kølende isolering, kettlebell til sand, træningselastik, termoflaske og træningshåndklæde. 

Dansktalende instruktør til de fysiske aktiviteter
Gåturene guides af Jesper og Camilla, mens ugens frivillige, fysiske aktiviteter, som varierer med alt fra udstrækning og styrke til puls og udholdenhed varetages af vores dansktalende instruktør.

Reunion m. smørrebrød ad libitum 
Vi håber, at der i løbet af turen skabes nogle gode, sociale relationer og måske endda motionsfællesskaber. Derfor inviteres du til reunion i Silkeborg, hvor dagen indledes med gåtur i skoven, hvorefter der er smørrebrød ad libitum på Panorama Mad & Vin. Der er en øl eller et glas vin inkluderet. Er du forhindret i at deltage i reunion, vil du naturligvis modtage en voucher på frokosten, så du kan få et glædeligt gensyn med Jesper og Camilla på et andet tidspunkt. 

Lørdag d. 21. juni kl. 10.00 (mødested lanceres senere)

OM SIVOTA

"Sivota er en sand perle. Camilla og jeg var dernede for første gang i maj 2024, og det var kærlighed ved første blik. Den lille kystby er utrolig smuk, og uanset hvor du bevæger dig hen, har du en fænomenal udsigt over havet og de små, grønne øer i området. 

På vores daglige gåture fik vi udforsket byen og bjergene, og det er helt specielt at komme ud og nyde den ro, der hersker fra morgenen, og så er det lidt sjovt at kigge ind i baghaven og se, hvordan de lokale bor. Overalt i området er der utrolig frodigt og naturskønt, og der ligger den ene idylliske lille strand efter den anden langs kysten.

Der er masser af spændende udflugtsmuligheder, men et must er at leje en lille båd og sejle ud og opleve de smukke bugter og den blå lagune. 

Sivota gik lige i hjertet på os, og vi glæder os til et gensyn". 

      

OM HOTELLET

Sivota Diamond Spa Resort m/helpension

Vi bor på det 5-stjernede Sivota Diamond Spa Resort, som har en perfekt beliggenhed på toppen af en bakke med en imponerende udsigt til havet og de omkringliggende øer. Hotellet er opført i udsøgte materialer og har flere solterrasser med liggestole og parasoller samt tre dejlige pools, hvorfra du kan nyde panoramaudsigten. 

Der er ca. 10 minutters gang i kuperet terræn til centrum af Sivota, hvor du finder den skønneste havnepromenade, butikker og flere restauranter og tavernaer. Fra hotellet er der ca. 800 m. til de nærmeste strande: Bella Vraka og Karvouno Beach. 

    

Indkvartering sker i dejlige dobbeltværelser i bungalow med balkon og udsigt over havet. Der er 4-6 værelser i hver bungalow, og bygningerne er forbundet med små stier og trapper. 

Opholdet er med helpension, som inkluderer morgenmad, frokost og aftensmad. Drikkevarer afregnes direkte med hotellet. 

Læs mere om Sivota Diamond Spa Resort her.

PRIS OG BESTILLING

 Turen inkluderer:

  • Fly t/r fra Aarhus Airport
  • 20 kg. kuffert t/r
  • Mad på flyet t/r
  • Transfer mellem lufthavnen og hotellet t/r
  • Ophold på det 5-stjernede Sivota Diamond Spa Resort 
  • Helpension (Morgenmad, frokost og aftensmad. Drikkevarer afregnes med hotellet)
  • Daglige, guidede gåture
  • Dagligt aktivitetsprogram med dansktalende instruktør
  • Foredrag v. Jesper Panorama Pedersen
  • Udflugt til Parga med besøg på olivenolie-museum
  • Fælles middag i Parga (ekskl. drikkevarer)
  • Goodiebag (værdi kr. 600,-)
  • Reunion frokost i Silkeborg m. smørrebrød ad libitum og 1 drikkelse 

Afrejse fra Aarhus Lufthavn d. 30/5 (præcist tidspunkt lanceres senere)
Hjemkomst til Aarhus Lufthavn d. 6/6 (præcist tidspunkt lanceres senere)

Pris pr. person: kr. 8.999,-

Mulige tilkøb:

  • Enkeltværelsestillæg: kr. 4.500,-
  • Afbestillingsforsikring: kr. 399,-
  • Seating på flyet: fra kr. 200,- t/r
  • Energisikring: kr. 149,-
  • Rejseforsikring - ring for nærmere info

Sådan bestiller du

Du bestiller ved at udfylde nedenstående formular, og vi vil kontakte dig indenfor to hverdage. Du kan også kontakte ferierådgiver Nadia Andresen direkte på tlf: 28 68 38 30 eller: grupperejser@aarhuscharter.dk

Der tages forbehold for ændringer og trykfejl i program og rejsetider. Den aktuelle afgangstid vil altid fremgå af dit rejsebevis. I tilfælde af opstået sygdom eller andre alvorlige omstændigheder, som kan forhindre turguide Jesper Panorama Pedersens deltagelse, vil turen gennemføres med suppleant.