Ferie & fysisk velvære med Jesper Panorama

Uge 4, 20. - 27. januar 2025

TV-kok og deltager i "fem fede kokke", Jesper Panorama Pedersen, tager dig med på en fantastisk rejse til den portugisiske ø, Porto Santo, hvor ferien forenes med fysisk aktivitet, udfordringer og fællesskab. Jesper ønsker at inspirere dig til, hvordan du med små ændringer i hverdagen kan øge din livskvalitet, og hvad er bedre end at starte de nye vaner på ferien og i fællesskab med andre?

Alle kan være med uanset ambition og fysik.

JESPER PANORAMA PEDERSEN

TV-kok på Go' Morgen Danmark, Jesper Panorama Pedersen, deltog i seneste sæson af TV2-succesen "Fem fede kokke", hvor han var igennem en stor livsstilsændring. Her tabte han sig over 35 kg og fik en helt anden livstilgang. Mest overraskende for ham har det været, hvor lidt der egentligt skulle til for at opnå mærkbare resultater. Derfor ønsker han nu at dele sine erfaringer og inspirere og motivere andre til at ændre små vaner i hverdagen, som kan gøre en verden til forskel for livskvaliteten. 

Det handler ikke nødvendigvis om et vægttab. Det kan også være hverdagsvaner og rutiner, du ønsker at ændre, og her er Jespers filosofi, at det er langt lettere at kickstarte de gode vaner i et fællesskab og i andre omgivelser end de sædvanlige. 

Til daglig driver Jesper, Panorama Mad & Vin i Silkeborg med sin hustru, Camilla. De mærker begge en tydelig ændring i dagligdagen, hvor Jesper takket være sit vægttab er smertefri og generelt gladere og har langt mere overskud end tidligere. 

KONCEPTET OG PROGRAMMET

Der er ikke tale om hverken fitness-ferie eller vægttabs-camp, men derimod en inspirerende tur, hvor du i fællesskab med andre får dig rørt dagligt og får mulighed for at kickstarte nogle gode og overskuelige motionsvaner, som er realistiske at fortsætte, når ferien er slut.

Alle kan være med. For nogle kan udgangspunktet være et ønske om at påbegynde et vægttab, mens det for andre blot kan være ønsket om at blive lidt sundere i hverdagen eller at være med i et hyggeligt gå-fællesskab på ferien.  

Gåture og aktiviteter vil være på et niveau, hvor alle kan være med, bare du har lyst og energi til at gå mindst 4-5 km. dagligt. Du kan se frem til en uge med både sved på panden og ømme lattermuskler. 

"Det var altafgørende, at jeg startede mit forløb i et fællesskab med fire kokke-kollegaer. Derfor håber jeg også, at der på tværs af de medrejsende vil opstå fællesskaber og initiativer, hvor man måske efterfølgende mødes hjemme i Danmark til fælles gåture, eller holder hinanden ajour med opnåede kilometer eller tips til nye ruter. Det motiverer at vide, at man ikke er alene, og så gør det det bare en verden til forskel, når du ved, at der er nogen, der hepper på dig". 

"De små, daglige gåture blev for mig startskuddet til den store forvandling. En travl hverdag præget af rutiner, blokerer ofte for det gode initiativ, og derfor er mit mål med turen, at motivere deltagerne til at starte de gode gå- og motionsvaner på ferien, hvor hverdagen er sat på pause".

"Når man går lange ture på ferien, kommer man også lidt bag facaden og oplever, hvordan de lokale bor og ser ting, som man ellers ikke oplever på charterferien, og så kommer man ovenikøbet hjem fra ferien uden dårlig samvittighed over overflødige feriekilo. Det er ren win-win i mine øjne". 

    

Ugens program vil bl.a. indeholde

Velkomstmøde
Vores danske rejseledere byder dig velkommen til Porto Santo og giver dig de bedste tips til øen. Der vil være masser af tid på egen hånd i løbet af turen til at opleve området eller måske deltage i nogle af de udflugter, som kan tilkøbes. 

Foredrag v. Jesper Panorama Pedersen
Jesper fortæller historien om sin livsstilsforvandling og giver dig inspiration til, hvordan små ændringer i dine vaner og rutiner kan ændre din hverdag og din livsglæde. Der vil være mulighed for at sætte egne mål, og du vælger selv, om du vil dele dine mål med gruppen eller holde dem for dig selv. 

Daglige guidede gåture fra hotellet
Jesper og Camilla ønsker at skabe et feriefællesskab, hvor alle snører skoene og kommer med på en daglig gåtur ud fra devisen om, at du sagtens kan nyde feriens fristelser, når bare du får dig rørt. Samtidig er målet, at gåturene bliver så vanedannende, at du fortsætter, når du kommer hjem. Gåturene vil typisk ligge på 4-10 km. med mulighed for at vende om, hvis distancen en dag er for lang. Der vil være gåture såvel på den flade sandstrand som i kuperet bjergterræn. 

Du kan blandt andet se frem til at opleve den smukke Zimbralinho bugt. Her udspringer en naturlig kilde med ”Porto Santo vand”, som tidligere har vundet guld i flere vandkonkurrencer. Ønskes ekstra udfordring er der mulighed for at begive sig op til udsigtspunktet Miradouro das Flores. Turen er ca. 6 km lang i kuperet terræn

Pico de Ana Ferreira er en anden vandrerute, som bevæger sig rundt om bjergtoppen, der ligger tættest på hotellet. På turen passerer vi St. Peters kapellet. Turens højdepunkt er de fantastiske og sjældne prismer, som er den mest populære seværdighed på Porto Santo. Vandreturen er ca. 6,5 km lang i kuperet terræn.

Pico Branco - vandreudflugt
Vi tager en kort bustur mod det nordligste bjerg på Porto Santo, Pico Branco. Her skal vi vandre til toppen af det unikke bjerg og udsigten herfra er utrolig smuk. Når du mindst venter det, dukker en frodig bjergside op med panoramaudsigt til Atlanterhavet. Vandreturen er ca. 6 km lang i kuperet terræn. 

 

Daglig yoga-inspireret udstrækning
Hver dag vil der være yoga-inspireret udstrækning, enten efter gåturen eller efter den fysiske aktivitet. Her får du bl.a. inspiration til øvelser, som er lette at tage med hjem og udføre i dagligdagen. 

Udflugt - jeep safari
For at kunne opleve Porto Santos helt autentiske sider, tager vi på udflugt i Jeeps, som kan begå sig i øens til tider kuperede terræn. I løbet af turen vil vi stoppe og se nærmere på de fantastiske naturfænomener, blandt andet i ørkenen Fonte de Areira. Vi vil ligeledes gøre stop ved de unikke og vulkanskabte prismer ved bjerget Pico de Ana Ferreira. Til sidst stopper vi ved en af de lokale vingårde, hvor vi skal høre om, og smage på Porto Santo vinen.

Daglig fysisk aktivitet 
Udover gåtur og udstrækning, vil der de fleste dage være tilbud om en fysisk fællesaktivitet, der skal styrke såvel krop som lattermuskler. Vores instruktør bringer motionsglæde ind i turen med alt fra fornøjelses-fitness til aquagym og zumba. Det vigtigste er, at du har det sjovt og får dig rørt. Jesper Panorama danser naturligvis for i zumba og garanterer på forhånd, at det bliver mere sjovt, end det bliver kønt. 

Prøv kræfter med padel, tennis og golf
Hotel Vila Baleira har fire flotte padelbaner, hvor du får mulighed for at prøve kræfter med den populære sport. Her kan de erfarne dyste mod hinanden, mens dig, der endnu ikke har stiftet bekendtskab med sporten, har mulighed for at prøve det i fællesskab med andre nybegyndere. Vi gør opmærksom på, at der ikke er padelinstruktør med på turen, så vi hjælper hinanden godt i gang. Leje af padelbat ca. 4 Euro pr. time. 

På det lokale tennisanlæg, som ligger 1.500 m. fra hotellet, er der endvidere mulighed for at dyste i tennis. Her må ligeledes påregnes et mindre gebyr for leje af udstyr. 

Porto Santo har en eftertragtet og smukt beliggende golfbane, designet af golflegenden Seve Ballesteros. Her vil der i løbet af ugen være mulighed for at slå ud på øvebanen, og da vi ikke forventer nogle forhåndskundskaber, vil der nok også blive plads til masser af gode grin. Er du golfspiller i forvejen, skal du være opmærksom på, at eget udstyr kun kan medbringes mod gebyr og såfremt der er plads på flyet til dette. 

 

Udover ovenstående inkluderer turen også:

Goodiebag (værdi kr. 600,-)
For at du kan tage de gode vaner med hjem efter ferien, tilbydes der i løbet af ugen aktiviteter, hvor der trænes med bl.a. elastik og kettlebell. Du får en lækker goodiebag med hjem bestående af strandtaske med kølende isolering, kettlebell til sand, træningselastik, termoflaske og træningshåndklæde. 

Dansktalende instruktør til de fysiske aktiviteter
Gåturene guides af Jesper og Camilla, mens ugens frivillige, fysiske aktiviteter, som varierer med alt fra udstrækning og styrke til puls og udholdenhed, varetages af vores dansktalende instruktør.

Reunion m. smørrebrød ad libitum 
Vi håber, at der i løbet af turen skabes nogle gode, sociale relationer og måske endda motionsfællesskaber. Derfor inviteres du til reunion i Silkeborg, hvor dagen indledes med gåtur i skoven, hvorefter der er smørrebrød ad libitum på Panorama Mad & Vin. Der er en øl eller et glas vin inkluderet. Er du forhindret i at deltage i reunion, vil du naturligvis modtage en voucher på frokosten, så du kan få et glædeligt gensyn med Jesper og Camilla på et andet tidspunkt. 

Dato og mødested lanceres senere

OM PORTO SANTO

Porto Santo er beliggende ca. 43 km. nordøst for Madeira i det smukke og rene Atlanterhav. Porto Santo er en mindre ø, med en uspoleret natur, golde bjerge, smukke gyldne og langstrakte sandstrande og en venlig og imødekommende befolkning. 

Porto Santo er ikke kendt af mange danskere som turistmål, men vi er overbevist om, at du vil nyde denne helt særlige ø, der byder på afslappet atmosfære og fine udflugts- og vandremuligheder.

Porto Santo er en vulkansk ø, som er præget af to områder. Det nordøstlige område, som nærmest er ubeboet og præget af et bjergrigt område med afsatser og klipper af sten. Området består af to geomorfologiske strukturer, der omfatter 7 golde bjergtoppe. På den sydvestlige kystslette findes den ni kilometer lange, gyldne sandstrand.

Vi gør opmærksom på, at vores søsterselskab, Primo Tours, er teknisk arrangør af rejsen, og afrejsen sker fra Billund Lufthavn. 

OM HOTELLET

Vila Baleira m/Inclusive

Vi bor på det 4-stjernede Vila Baleira, som har den perfekte beliggenhed direkte ved den 9 km. lange, gyldne sandstrand. Hotellet byder på et væld af faciliteter. I hovedbygningen findes dobbeltværelser og suiter, hyggelig bar, spillerum, opvarmet indendørs saltvandspool og restaurant, som serverer de inkluderede måltider fra flot buffet. I hotellets anden blok finder man de komfortable lejligheder.

Hotel Vila Baleira Thalasso & Spa har en perfekt beliggenhed i naturskønne omgivelser direkte ved øens smukke, gyldne sandstrand.  


  

Indkvartering sker i dejlige rummelige dobbeltværelser

Opholdet er med All Inclusive, som inkluderer morgenmad, frokost og aftensmad samt et udvalg af lokale mærker af øl, vin, sodavand og spiritus. 

PRIS OG BESTILLING

 Turen inkluderer:

  • Fly t/r fra Billund Lufthavn
  • 15 kg. kuffert t/r
  • Mad på flyet t/r
  • Transfer mellem lufthavnen og hotellet t/r
  • Ophold på det 4-stjernede Hotel Vila Baleira
  • Ophold med All Inclusive
  • Daglige, guidede gåture
  • Dagligt aktivitetsprogram med dansktalende instruktør
  • Foredrag v. Jesper Panorama Pedersen
  • Vandreudflugt til Pico Branco
  • Jeep safari
  • Goodiebag (værdi kr. 600,-)
  • Reunion frokost i Silkeborg m. gåtur, smørrebrød ad libitum og 1 drikkelse 

Afrejse fra Billund Lufthavn d. 20.01.2025 kl. 08:05
Hjemkomst til Billund Lufthavn d. 27.01.2025 kl. 18:30

Pris pr. person: kr. 7.999,-

Mulige tilkøb:

  • Enkeltværelsestillæg: kr. 1.500,-
  • Afbestillingsforsikring: kr. 399,-
  • Seating på flyet: fra kr. 200,- t/r
  • Energisikring: kr. 149,-
  • Rejseforsikring - ring for nærmere info
  • Værelse med skrå havudsigt: kr. 300,-

Sådan bestiller du

Du bestiller ved at udfylde nedenstående formular, og vi vil kontakte dig indenfor to hverdage. Du kan også kontakte ferierådgiver Nadia Andresen direkte på tlf: 28 68 38 30 eller: grupperejser@aarhuscharter.dk

 Vi gør opmærksom på, at det er vores søsterselskab, Primo Tours, der er teknisk arrangør af rejsen. 

Der tages forbehold for ændringer og trykfejl i program og rejsetider. Den aktuelle afgangstid vil altid fremgå af dit rejsebevis. I tilfælde af opstået sygdom eller andre alvorlige omstændigheder, som kan forhindre turguide Jesper Panorama Pedersens deltagelse, vil turen gennemføres med suppleant.